Napló gyermekeimnek

Napló gyermekeimnek

Mindenki hülye

2017. október 20. - Alien Prince

Úgy tűnik, mintha mostanában egyre gyakrabban kerülne elő ez tőletek. Tudom, a suli, meg a tapasztalatok, de azért ezzel vigyázni kell.

 

Veszélyes álláspont mert nagyon elválaszt mindenkitől.

Egyrészt könnyű egyedül maradni mindennel kapcsolatban, pedig a szövetségesek jól jöhetnek egy vitában, nem árt, ha állnak melletünk emberek, amikor meg kell küzdeni valamivel, meg egyébként is, az ember társas lény, muszáj bevonzani másokat, hogy ne őrüljön bele a nagy egyedüllétbe. The lone wolf dies, the pack survives.

Gyengíti az elfogadást, mások megértését. Még ha nem is a legjobb megoldást választja, vagy rosszul tudja, vagy teljesen tévúton jár, akkor is jár az elfogadás másoknak. Különösen, hogy mi magunk is csinálunk hülyeséget, vagy máshonnan nézve az tűnhet ostobaságnak ahogyan mi reagálunk, gondolkodunk. És nem szeretnénk mi sem abban a kategóriában lenni egyből, hogy "ez egy hülye". Nem egyszerű a másik szempontját, érvrendszerét, hátterét megérteni, nincs is mindig mód kideríteni, mit miért csinál, de elképzelhető, hogy neki van igaza - vagy legalábbis saját szempontjából nem teljesen őrültség, amit csinál.

A mindenki mindig többen van, vagyis ha nem te vagy a király, akkor az ő szavuk is számítani fog, ha kisebbségben vagy mindenhol, akkor nagyon is fájón. Együtt kell velük dolgozni, be kell tartani a szabályokat, amiket ők találtak ki, vagy az ő képességeikre szabtak.Ugyanúgy fognak viselkedni, reagálni akkor is, ha te tudod hogy ez távol van az ideálistól.

És az sem segít, ha nagy ritkán találsz egy kivételt. Ha nagyon ritka a kivétel, akkor neki kritika nélkül elfogadod a véleményét, isteníteni kezded, ami nem vezet jóra. Ha mindenki hülye, akkor az aki nem, azzal a másik oldala esünk át.

 Szóval amikor az egész oktatási rendszer értelmetlen, akkor annak minden megalkotóját, működtetőjét és elszenvedőjét beletesszük a hülyék kategóriába - de végül ki marad? Lehet, hogy egy egész ország hülye körülöttünk, csak mi tudjuk az igazat? Az a baj, hogy ilyenkor is az egyéni véleményt birtoklót szokták diliházba zárni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemtudommiez.blog.hu/api/trackback/id/tr8013046098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása